Genväg till vår webbshop

Om Beer Monkey

apa

Beer Monkey är ett mikrobryggeri i Knivsta, 2 mil söder om Uppsala. Allt sker på plats, bryggningen, tappning, servering, etc. i bryggeriet. Det är verkligen en pionjäranda över det hela, allt från denna webbsida, marknadsföring, bryggeriet är DIY.

baren

Beer Monkey Taproom

Vårt Taproom ligger som sig bör på samma adress som bryggeriet. Öppettider för allmänheten varierar med är typiskt onsdagar, fredagar och lördagar. Företag/större sällskap kan boka andra dagar, kontakta i så fall oss på info@beermonkey.se alt. 070-2040000

Vad betyder ett namn?

Namnet på bryggeriet beror på tre saker:

  1. Apor är coola. Punkt!
  2. BeerMonkey är som vi alla vet detta mytomspunna ap-liknande varelse som magiskt uppenbarar sig mitt i natten för att rufsa håret och ta några hundralappar ur din plånbok medan du sover. Hans besök sker oftast efter du på en fredag kväll gått ut för ”ett par öl”

“Och jag som bara skulle ut och ta ett par öl med polarna och så vaknar jag upp nästa dag trött och sliten, tydligen fick jag besök av “Beer Monkey ” någonstans på vägen”

  1. Beer Ape eller Beer Primate låter inte lika bra
två apor

Filosofi

Med risk för att låta pretentiös, BeerMonkey har en bryggfilosofi.

Det handlar om att göra öl som ölapan älskar, inte att producera en öl som så många som möjligt gillar. För att göra fantastisk öl skall du följa din egna övertygelse, Beer Monkey tror på feedback, men fantastisk öl baseras aldrig på den minsta gemensamma nämnaren.

Kvalitet är alltid viktigare än vinst och marknadsandelar. BeerMonkey tror inte kompromisser leder till storslagen öl. Därför älskar vi DIY; bygga bryggeriet, skapa recepten, välja rätt ingredienser, bryggning och allt annat. Att ha full kontroll av processen början till slut är avgörande i vår filosofi.

Beer Monkey Brewery brygger naturligtvis många olika öltyper, allt från välhumlade IPA, maltiga ales, fylliga stouts och mycket mer. Men det är inte det viktigaste, det som är betyder något är att du ska skall kunna känna och smaka Beer Monkey i varje öl.

Kärlek och hantverk i varje öl!

SÖ